Welkom

Welkom bij korfbalvereniging Oranje Zwart

Op deze site vindt u een actueel overzicht van de ontwikkelingen rondom de vereniging. Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen worden regelmatig bijgewerkt. Verder vindt u op deze site foto's van verschillende wedstrijden en evenementen. U bent natuurlijk van harte welkom te komen kijken bij de wedstrijden. Wilt u een keer meetrainen? Dat kan uiteraard, kom gerust eens langs of klik op de button "Lid worden". De actuele trainingstijden vindt u hier.

De vereniging

Oranje Zwart stelt het korfbal centraal. Naast selectieteams die prestatiegericht korfballen, zijn er ook teams die breedtekorfbal spelen. Ook voor de wat oudere korfballer is er een veteranenteam en voor mensen die in het weekend niet kunnen is er een midweek team. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Bij Oranje-Zwart zijn er voor de jeugd in elke leeftijdsgroep één of meerdere teams. Een speciale plaats binnen de club wordt ingenomen door de G-korfballers. Zo is er voor elke doelgroep korfbal in Zwolle.

Het Clubtenue

Oranje shirt en zwarte broek of rokje met witte/zwarte/oranje sokken. Het Oranje Zwart-shirt wordt van de club geleasd, voor een vast maandelijks bedrag, welke is opgenomen in de contributie. Oranje-Zwart heeft tevens zijn eigen webshop.

Locatie

Sportpark 'De Marslanden' is uniek gelegen tussen de woonwijken van Zwolle. Oranje Zwart beschikt over 2 kunstgrasvelden, welke gehuurd worden van de gemeente. Er zijn nette kleedkamers en een gezellig clubhuis "De Uitwijker". De accommodatie aan de Marsweg 2 is uitstekend bereikbaar vanuit de stad of vanaf de ring. Direct aan het korfbalveld van het sportpark vindt u voldoende parkeergelegenheid aansluitend aan het kunstgrasveld. De zaalcompetitie speelt Oranje Zwart aan de Ossenkamp 5. De ruime hal biedt mogelijkheden tot een goede warming up voor een sportieve wedstrijd.

Fair Play

De jeugd neemt bij Oranje Zwart een belangrijke plaats in. Zij stromen langzamerhand door naar de junioren- en seniorenselecties. Het aantrekken van de jeugd brengt vanzelfsprekend verplichtingen met zich mee. Oranje Zwart is zich daarvan terdege bewust en besteedt veel tijd en middelen aan deze toekomstige toppers. De club heeft zich via het convenant 'Fair Play' uitgesproken voor sportiviteit binnen en buiten de lijnen. Daarnaast heeft de vereniging haar eigen gedragscode ontwikkeld op het gebied van alcoholgebruik, rookbeleid en sociale omgang.De jeugd wordt getraind door goed opgeleide trainers en krijgt naast een gedegen korfbalopleiding ook veel nevenactiviteiten aangeboden.

Trainingen

De trainingen op het kunstgrasveld worden gegeven van augustus t/m oktober en van april t/m juni op de locatie Sportpark 'De Marslanden'. In de zaalperiode, van november t/m maart, worden de trainingen zoveel mogelijk centraal in Zwolle gegeven, op dit moment is onze thuisbasis de ZBC-hal.

Leeftijdscategoriën

CategorieLeeftijd
Kangoeroes/Welpen tot 7 jaar
Pupillen 7 tot 11 jaar
Aspiranten 11 tot 15 jaar
Junioren 15 tot 18 jaar
Senioren vanaf 18 jaar
Midweek vanaf 18 jaar
Veteranen vanaf 35 jaar
G-korfbal alle leeftijden

Jeugd

Vanaf 7 jaar mag je elke week een wedstrijdje korfballen. Je zit dan bij de pupillen. Ben je ouder dan 11 jaar dan ga je over naar de aspiranten. Voor de allerjongsten, onder de 7 jaar, staat het gezellig met elkaar bezig zijn centraal. Op een speelse manier worden deze welpen de vaardigheden van korfbal geleerd. Verder zijn er ook voor hen tal van andere activiteiten.Voor de pupillen en aspiranten worden er naast de trainingen ook veel nevenactiviteiten georganiseerd. Zo hebben we elk jaar een jeugdkamp, waar nog weken over wordt nagepraat. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen zijn er speciale activiteiten en ook bij Oranje Zwart zijn de thema-avonden berucht.

Prestatiekorfbal

Oranje Zwart is een ambitieuze vereniging. De club streeft naar het hoogste niveau korfbal. De selectie wordt op professionele wijze begeleid door een hoofdtrainer, een teambegeleider, conditietrainer en gasttrainers. De accommodatie van Oranje Zwart biedt perfecte trainingsfaciliteiten. De club staat altijd open voor ambitieuze spelers die hun sportieve grens zoeken.

G-Korfbal

Sinds 2005 is Oranje Zwart gestart met G-korfbal. Deze enthousiaste groep neemt een speciale positie in binnen de vereniging. Onder deskundige (vaste) begeleiding wordt er door deze groep op vaste tijden getraind en gespeeld. De G-korfballers zijn volledig geïntegreerd in de vereniging. Ook voor deze groep bestaan er speciale afspraken voor gratis kennismakings trainingen.

Midweek korfbal

Vanwege een druk sociaal leven is het voor vele korfballers niet mogelijk om tijdens de week te trainen en op zaterdag te spelen in competitieverband. Voor deze doelgroep heeft Oranje Zwart een midweekteam opgericht. Deze groep korfballers speelt op een vaste avond in de week een volledige competitie tegen andere regionale midweek ploegen. Zowel op het veld als in de zaal. Tussen de competities door kan er op de vaste avond gewoon getraind worden. Op deze manier blijven zij behouden voor het korfbal, zonder dat zij verplichtingen hebben in de weekeinden.

Veteranen

Op leeftijd, maar beslist niet afgeschreven. De veteranen van Oranje Zwart zijn al decennia lang een begrip in de regio. Dit team heeft de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning gevonden. Samen trainen, af en toe een toernooi en vooral veel gezelligheid.

Vrijwilligers

Oranje Zwart beschikt over een groot arsenaal vrijwilligers. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Deze mensen zetten zich wekelijks in om de vereniging draaiende te houden. Hierbij moet je denken aan scheidsrechters, leden die het clubhuis runnen, mensen die voor het materiaal zorgen, de kleedkamers schoonhouden en onderhouden, de competitie plannen, etc. Oranje Zwart is meer dan een korfbalvereniging. Naast een vereniging die bekend staat om zijn sportieve prestaties, is Oranje Zwart ook een vereniging die veel andere activiteiten organiseert: van themafeesten, jeugdweekeinden, sportinstuiven en grote toernooien voor jong en oud etc. Dit wordt elke keer weer door de vrijwilligers verzorgd. Een onmisbaar team in de organisatie.

Lid worden?

Wanneer je lid wilt worden van Oranje Zwart, kun je eerst enkele keren vrijblijvend meetrainen. De contributie is, vergeleken met andere sporten, niet hoog. De contributie wordt automatisch per maand afgeschreven en is inclusief een verenigingsshirt en de reiskosten naar uitwedstrijden. Meld je aan op de knop "Lid worden" op deze site.

Club van 50!

Voor een bedrag van 50,- per jaar kunt u de korfbalvereniging Oranje Zwart ook financieel steunen. Voor dit bedrag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen bij de Zwolse club via de Nieuwsbrief en de Bestuurstafel. Als lid van de Club van 50 is er geen stemrecht bij de ledenvergadering.

Website: www.oranje-zwart.nl

De website van Oranje Zwart neemt een centrale rol in binnen de vereniging. Actuele standen en uitslagen, wedstrijdverslagen, foto's van evenementen, teamindelingen, trainingstijden, enz. Op deze overzichtelijke website kunt u alle informatie die je nodig hebt vinden.

Bellen kan ook: 038 - 453 61 58