Bestuur

Organogram 2017

 

Linda de Leeuw (voorzitter)

Ik ben 43 jaar (niet verder vertellen!) en al mijn hele leven woonachtig in Zwolle. Een echt Zwolse dus! Ik ben getrouwd met Alfons de Leeuw en heb een zoon Ron (16 jr) (eigenlijk stiefzoon, maar zo zie ik het niet) en een dochter (12 jr). Beiden spelen bij Oranje Zwart en vinden het heel erg leuk. Ik ben werkzaam bij Media Markt Zwolle als Managementassistent. Dit houdt in Personeelszaken, Directie-assistent, planningen maken, coaching, vertrouwenspersoon enz. enz. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik hoop de aankomende tijd iets voor de vereniging te kunnen betekenen.

Peter Schmidt (secretaris)

Ik ben getrouwd met Jozianne en onze zoon Milan speelt met veel plezier bij de jeugd van Oranje Zwart. Na enige aarzeling ben ik ook spelend lid geworden en train nu wekelijks mee met senioren 5 en 6. Daarin lopen een aantal ervaren korfballers die je begeleiden en je verder helpen jezelf te ontwikkelen in de korfbalsport. Voor mij is duidelijk dat het niet uitmaakt welke leeftijd je hebt of wat je instapniveau is. Er is voor iedereen wel een plek bij de vereniging. En niet geheel onbelangrijk, je blijft door het spelen van korfbal fit en gezond.

Als bestuurslid wil ik mij inzetten voor Oranje Zwart op een manier waardoor deze toekomstbestendig blijft. Onder andere door er op toe te zien dat iedereen zich blijft thuis voelen bij de vereniging. Dit geldt wat mij betreft voor het individu dat de ambitie heeft alles uit zichzelf te halen om het hoogst haalbare te bereiken met zijn of haar team maar ook voor degene die veel voldoening haalt uit een meer recreatieve benadering van het korfbalspel.

Hendrik Koopmans (penningmeester)

Sinds 1988 ben ik lid van Oranje Zwart en sinds 1995 penningmeester. Dit is een erg leuke job, wat ik nog met veel plezier uitoefen. Zoals velen van jullie wel weten ben ik een geboren en getogen Fries. Sinds 1982 woon ik al in Zwolle. Eerst als student (HEAO), daarna werkzaam hier in de regio. Momenteel ben ik werkzaam bij Projectontwikkeling en Bouwbedrijf Heutink te Genemuiden als administrateur (vanaf eind 1992). Ik ben sinds 1996 gelukkig getrouwd met Saskia Ruurs, bij velen bekend binnen de club. Momenteel speel ik in Senioren 5. Het trainen en spelen geeft mij ondanks mijn leeftijd (55 jaar) nog steeds veel voldoening. Oranje Zwart is een warme club, waar ik mij zeer thuis voel.

Martin Elverding (coördinatie vrijwilligers)

Met mijn gezin ben ik, in 2004, vanuit Driebergen verhuisd naar het buitengebied van Dalfsen. Onze zoon Jasper speelde daar bij Dalto en wilde hier verder korfballen. Onze keuze viel op Oranje Zwart en dat bleek al snel een goede keuze te zijn. Voor ons staat Oranje Zwart voor een warm bad en een gezellige club. Uiteindelijk is Oranje Zwart niet alleen mijn zoons club maar het is ook mijn club geworden.

Bij Oranje Zwart worden bijna alle werkzaamheden, geheel belangeloos, door vrijwilligers verricht. Mensen die overdag werken, studeerden, gepensioneerd zijn of veel vrije tijd hebben maar toch een aantal uurtjes per week, maand of jaar, de club helpen door vrijwilligerswerkzaamheden te doen. Inmiddels heb ik de afgelopen jaren zelf al met veel plezier de nodige activiteiten voor onze club gedaan. Taken zoals jeugd coördinator, het opbouwen en afbreken van tribunes, het bemannen van de nodige zaaldiensten enz. Van kleine tot wat uitgebreidere klussen. Sinds het seizoen 2017/2018 ben ik binnen het bestuur, als Vrijwilligerscoördinator, verantwoordelijk voor de vrijwilligers. Samen met het bestuur wil ik graag het Vrijwilligersbeleidsplan 2017 handen en voeten gaan geven.

In de toekomst willen we graag dat het ledenaantal toeneemt en het niveau van de teams omhoog gaat. Hierdoor zullen dan ook meer vrijwilligers benodigd zijn. Hiervoor is structuur nodig binnen de commissies, een overzicht van de te verrichten werkzaamheden en de hiervoor benodigde vrijwilligers. De huidige functies/taken kunnen momenteel niet allemaal vervuld en uitgevoerd worden omdat onze vereniging op een aantal plekken te weinig vrijwilligers heeft. Hierdoor zijn er een behoorlijk aantal mensen bij OZ die onvervulde taken er dan maar bij nemen en hierdoor teveel op hun schouders hebben. Mijn doel is dan ook meer mensen te betrekken bij de vereniging zodat alle huidige functies vervuld worden waardoor iedereen met veel plezier voor onze club actief kan zijn. De bestaande werkzaamheden kunnen variëren van een uur of 5 in de week naar een paar keer per jaar. Bijvoorbeeld een paar keer zaaldienst draaien à 2,5 uur tijdens het zaalseizoen. Een keer helpen bij een evenement, in een commissie plaats nemen, of zelfs een bestuursfunctie. Het is echt niet zo dat alle vrijwilligerswerkzaamheden standaard veel tijd in beslag nemen. Binnen de vereniging zijn er ruim voldoende mensen die jullie kunnen en willen helpen en ondersteunen bij de jullie taak.

Harry Dreuning (bestuurslid)

In 1975 ben ik lid geworden van Oranje Zwart via schoolkorfbal. Ik ben een van de weinige leden die alle NIET selectieteams heeft doorlopen. Ik ben een vrijwilliger van de oude stempel. Bijna alles wijkt voor Oranje Zwart. Wat ik allemaal doe en gedaan heb is te lang om op te noemen. De meeste mensen kennen mij wel, al was het van de verhalen van je kinderen over het jeugdweekend. Ik heb soms wel eens het idee dat ik te veel doe. De club heeft mij persoonlijk veel gebracht. Ik heb er de liefde van mijn leven ontmoet (helaas is ze te vroeg heen gegaan) en samen hebben wij een zoon Jeffrey die natuurlijk ook korfbalt. Ik vindt het fijn om met mensen om te gaan. De een moet een aai over zijn bol, de andere een schop onder zijn hol. In mijn maatschappelijk carrière heb ik hier veel aan gehad. Oranje Zwart voelt voor mij als een warm nest. In zware en mooie tijden is het fijn om bij Oranje Zwart te mogen zijn.

Merel Bilstra (bestuurslid)

Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Assendorp (Zwolle), samen met mijn vriend Jelmer. Ik korfbal al bijna mijn hele leven, en alles daarvan bij Oranje Zwart. Ik heb vijf jaar in de selectie gekorfbald, maar een knieblessure heeft daar een einde aan gemaakt. Nu doe ik het rustiger aan en speel met veel plezier in de Midweek. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet bij Oranje Zwart, Jelmer en ik hebben elkaar ontmoet bij Oranje Zwart, dus ik zie Oranje Zwart als mijn tweede thuis. Mijn tweede familie. Bij de club ben ik jeugdwedstrijdleider, jeugdcoach/trainer van de C1, zit ik in de Wervingscommissie en ben ik sinds twee jaar bestuurslid. Een echte Oranje Zwarter. Ik hoop het voor altijd te blijven.

Kasper Herrewijn (bestuurslid)

Inmiddels loop ik alweer vijf jaar rond bij Oranje Zwart en zijn alle drie mijn dochters lid. Ester (mijn vrouw) maakt deel uit van de JAGRO en draait regelmatig bardienst. Zelf ben ik al weer twee jaar onderdeel van de TC Jeugd.

Graag deel ik mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan binnen de voetbal. Ik heb vijftien jaar trainingen gegeven en wedstrijden gecoacht aan selectieteams, gericht op het opleiden van jeugdspelers. Daarnaast heb ik diverse trainersopleidingen afgerond (pupillentrainer, jeugdtrainer en de opleiding UEFA C / Trainer coach III Jeugd). Ook heb ik ervaring opgedaan binnen diverse TC's en met diverse beleidsonderwerpen en verenigingsvraagstukken.

Wij hebben het als gezin ontzettend goed naar ons zin en voelen ons inmiddels goed thuis. Graag wil ik een steentje bijdragen aan de groeipotentie en de ambitie van OZ. Ik vind het leuk om vraagstukken gezamenlijk en integraal op te pakken, daar krijg ik energie van. Binnen het bestuur richt ik mij daarom met veel enthousiasme op ontwikkeling en organisatie; "projecten" en "communicatie".

Ik hoop dat ouders samen met ons vrijwilligerstaken blijven oppakken en uitvoeren om onze missie en ambitie na te kunnen streven want: "samen maken wij de vereniging". We moeten niet vergeten dat wij het hierdoor mogelijk maken dat al onze spelende leden wekelijks met plezier en in veilige omgeving kunnen (leren) korfballen en we ze samen met de niet spelende leden een vereniging kunnen geven waar we elkaar kunnen ontmoeten en ons thuis kunnen en mogen voelen. Dat is de kracht van Oranje Zwart, een vereniging voor iedereen.