OZ 3 - Elko 2

OZ 3 maakt gehakt van Elko 2

Zaterdag 30 november mocht OZ 3 aantreden tegen het Elimse Elko 2. Elko 2 zit op het veld bij ons tweede in de poule; het tweede speelde eenmaal gelijk en wist eenmaal nipt te winnen. Van tevoren had Job zich laten inlichten door Pascal; zodoende wisten we wie we moesten uitschakelen. Het zou hoe dan ook een pittige pot worden.

Of niet. OZ 3 was scherp. Messcherp. Via 0-1 en 1-1 liep OZ 3 snel uit naar 2-9. Ongeveer alle ballen richting korf betekenden een doelpunt. Hoewel de statistieken niet zijn bijgehouden, kunnen we met zekerheid zeggen dat het percentage erg hoog lag. Na 20 minuten spelen was de aanvoerder van Elko er wel klaar mee, dus liep ze het veld uit en zei tegen haar coach dat ze niet meer verder wilde (namens je tegenstander: sorry). Maar ze moest van haar coach verder. Toen ze weer terugkwam, ging OZ 3 vrolijk verder met scoren. Ruststand 4-16.

Job kreeg de grijns niet meer van zijn gezicht en was duidelijk trots op zijn team. Er werd met elkaar gespeeld, de juiste kansen werden genomen én gescoord. Verdedigend zat het potdicht, Elko had geen schijn van kans. Het was zaak om dit de tweede helft door te zetten. Elko is een ploeg die zich goed terug kan knokken en het tweede heeft het niet niks 2x moeilijk gehad tegen hen (toch?). OZ bleef scherp en ging door met waar het mee bezig was. Elko wisselde er op los, maar het mocht niet baten. OZ3 ging met een 9-27 overwinning feestend terug naar Zwolle. Elko bleef huilend achter.

14 december wacht een pittige pot tegen Juventa 4, een team met oudselectiespelers. OZ 3 zal hard aan de bak moeten wil het punten pakken in deze wedstrijd. Tevens zal dit de laatste wedstrijd zijn van Else en Lisette. Zij hopen afscheid te nemen met een mooie pot en een gezellig publiek. Tot dan!